Jos otsikointi ei ala ärsyttämään, en tiedä mikä sussa on vikana. Tossa on ainakin kaikki, mutta tuntuu just sopivalta tähän nyt.
Lupasin ottaa rennomman asenteen tämän blogin kanssa, ja sitä nyt orjallisesti (hah) yritän totetuttaa.
Itse asiaan, eli PERJANTAIhin. Tuntuu erityisen hyvältä nyt kun seuraavaan työpäivään on viikko, seuraavaan kouluaamuun vielä enemmän ja meillä on maailman parhaat vieraat. Paraikaa yläkerrassa soi Cheekin Sokka irti, siellä on viisi tyttöä tanssimassa ja yksi poika DJ:n hommissa. Hieman pelkään tärykalvojen puolesta ja kattolamppujen, mutta voi vitsi niillä kuulostaa olevan hauskaa.
Kylässä on siis mun serkut, tyttöjen kummit. Tarkoittaa mun vaatekaapin siivousta Tiinan ja Annen laukkuihin, kummi-lapsi-aikaa ja paljon ruokaa. Tytöt on kaikkea muuta kuin vegaaneja, niin on hauskaa kokkailla kaikkea hyvää ja herkullista, ja luultavasti sellaista mitä eivät ole ennen maistaneet.
Videoita päivästä löytyy instagramista, sieltä storiesin puolelta. Ei mitään suunniteltuja, vaan aika snäppityylisesti. Kunnon sellasta behind the scenes-meininkiä. Sieltä löytyy myös erittäin söpö vauva. Kannattaa käydä kurkkaamassa! Mut löytää sieltää nimellä @jaels_.
Ja tässä alla ohje siihen maailman parhaimpaan & helpoimpaan salaattiin evö. Inspiraation tämä salaatti on saanut Cafe Picnicistä.
Falafelsalaatti (vegaaninen & gluteeniton)
Tarvitset:
·Salaattia (meillä Cosmopolitan & Jääsalaatti), pinaattia, paprikaa, kirsikkatomaattia, kurkkua ja parsakaalta (raakana)
·Pirkka pakaste Falafel-pyöryköitä
·Pähkinöitä ja siemeniä
·Avocadoa 1-2
(·Jalotofu Marinoitu)
Tee näin:
·Tee salaattipohja, eli pese ja pilko ja laita kulhoon.
·Halkaise falafel-pyörykät kahtia ja laita kuivalle paistinpannulle lämpenemään pienellä lämmöllä sillä aikaa kun valmistat muut.
·Lämmitä öljytyllä pannulla siemeniä/pähkinöitä/molempia ja lisää suolaa.
·Muussaa avocado sauvasekottimella. Lisää hieman suolaa, pippuria, öljyä ja pikkupikku loraus sitruunamehua.
·Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää tofu joukkoon. Ilmankin pärjää tosi hyvin, mutta jos tofuun päädyt, on Jalotofu paras vaihtoehto. Pilko tofu kuutioiksi, kuivaa se hyvin talouspaperilla painelemalla ja paista pannulla niin että pinta on ruskea. Itse pyöräytän tofun vielä kulhossa jossa on öljyä, pippuria ja suolaa, mutta se saattaa olla aivan turhaa jos tofu on valmiiksi marinoitu.
Laita kaikki kauniisti esille, kylkeen ehkä patonkia ja lasiin jotain hyvää maustettua kivennäisvettä. Nautittuna hyvässä seurassa maksimoit herkullisuuden.
Ihanaa alkavaa syyslomaa keillä se on. Ihanaa perjantaita kaikille joilla se on. Toivottavasti siellä on yhtä hyvä fiilis kuin täällä ♥
Ps. Täysi 6/5 Pirkan Falafeleille.
Vastaa